Novičnik AlpBioEco – junij 2019
Potenciali biogospodarstva vzdolž verig vrednosti rastlinskih izvlečkov in živil
VOL. 3 SL
Kako se prijavim na AlpBioEco novičnik

Novičnik projekta AlpBioEco izhaja štirikrat na leto. Če želite redno prejemati novice AlpBioEco se lahko prijavite tukaj preko novičnika ali pa obiščete spletno stran AlpBioEco.

V maju so se partnerji projekta AlpBioEco sestali v Sloveniji

Partnerji projekta AlpBioEco iz Avstrije, Francije, Nemčije, Italije in Slovenije so se med 6. in 7. majem srečali v Ljubljani na Gospodarski zbornici Slovenije. Poleg izmenjave vsebin o statusu projekta, so si partnerji ogledali tudi lokalno pivovarno in sadjarsko podjetje. (Slika: CCIS – CAFE archive © CCIS – CAFE)

More
0
Izvedite več o nas: Intervju z vodilnim partnerjem projekta AlpBioEco, mestna občina Sigmaringen

Mesto Sigmaringen se nahaja ob severnem bregu Donave v Jugozahodnem delu Nemčije v zvezni deželi Baden-Württemberg. Kot vodilni partner v evropskem projektu AlpBioEco, Sigmaringen skrbi za upravljanje, koordinacijo in podporo vseh delovnih paketov. Sigmaringen prav tako aktivno podpira vseh 12 projektnih partnerjev z namen trajnostne implementacije projekta AlpBioEco. Preberite intervju z Gloria Kraus, koordinatorko AlpBioEco projekta v Sigmaringu. (Slika: AlpBioEco in Sigmaringen © AlpBioEco)

More
0
Izvedite več od nas: Intervju s francoskim projektnim partnerjem, Terralia

Terralia je kmetijski in agroživilski grozd konkurenčnosti v jugovzhodni Franciji. Specializirana je za sektorje sadjarstvo, zelenjadarstvo, vinogradništvo in vinarstvo, žita, kozmetiko in parfumerijo. Terralia združuje več kot 400 članov iz vrst podjetij in raziskovalnih ustanov. Preberite intervju in izvedite več o Terraliji, partnerju projekta AlpBioEco. (Slika: AlpBioEco Project Partner Terralia © Terralia)

More
0
Novice o prvem delovnem paketu projekta

Ali veste, da ima projekt AlpBioEco štiri delovne pakete? Do sedaj smo se osredotočali na prvi delovni paket, analizo verig vrednosti. Trenutno obravnavamo drugi delovni paket, razvoj poslovnega modela. Tretji delovni paket je namenjen potrjevanju poslovnih modelov preko pilotnih študij. V četrtem delovnem paketu bo projekt AlpBioEco deloval na prenosu znanja preko zakonodajnih smernic. V pričujočem članku predstavljamo poročilo o prvem delovnem paketu, ki ga je pripravil nemški projektni partner Kern (Center kompetenc za prehrano), ki je odgovoren za koordinacijo prvega delovnega paketa. (Slika: AlpBioEco WP1 © AlpBioEco)

More
0
AlpBioEco je izdal svoje prvo poročilo!

Pravkar je izšlo prvo poročilo projekta AlpBioEco! Poročilo daje pregled nad proučitvijo treh verig vrednosti, za jabolka, orehe ter zelišča in seno, kar je bilo izvedeno v okviru prvega delovnega paketa. Poročilo poleg pregleda postavlja tudi temelje za nadaljnje delo na delovnih paketih. Čeprav imajo proučene verige vrednosti svoje posebnosti, bi se lahko po ugotovitvah projekta izdal enotni načrt za analizo verig vrednosti v agroživilstvu. (Slika: AlpBioEco 1st report © AlpBioEco)

More
0
Pričetek serije AlpBioEco delavnic za razvoj eko-inovativnih poslovnih modelov

Projekt AlpBioEco je od maja dalje organiziral serijo delavnic, ki bodo potekale do sredine julija ter se nadaljevale po koncu poletja. Namen delavnic je razvoj in pregled različnih eko-inovativnih poslovnih modelov za vsako verigo vrednosti v sodelovanju z interdisciplinarnimi skupinami strokovnjakov. Delavnice se bodo osredotočale na kreativno razmišljanje in razvoj potencialnih eko-inovativnih poslovnih modelov. Vabljeni, da svoje znanje delite z nami! (Slika: AlpBioEco Workshops © AlpBioEco)

 

Kliknite spodaj in izvedite več o prihajajočih delavnicah:

Potenciali v verigi vrednosti za jabolka, Bozen, Italija
Potenciali v verigi vrednosti za orehe, Waldburg, Nemčija
Potenciali v verigi vrednosti za zelišča, Bozen, Italija

0
Ostanimo v stiku!

Sledite nam na omrežjih FacebookTwitter in LinkedIn. Za več informacij o našem projektu in prihajajočih dogodkih, prosim obiščite našo spletno stran. Se vidimo kmalu!

   
The AlpBioEco Newsletter is published quarterly by AlpBioEco head of project communication (Albstadt-Sigmaringen University of Applied Sciences).
European Regional Development Fund