Novičnik AlpBioEco – September 2019
Valorizacija inovativnih biogospodarskih potencialov v alpskem prosotru vzdolž verig vrednostnih verig rastlinskih izvlečkov in živil
VoL.4 SL
Kako se prijavim na AlpBioEco novičnik

Novičnik projekta AlpBioEco izhaja štirikrat na leto. Če želite redno prejemati novice AlpBioEco se lahko prijavite tukaj preko novičnika ali pa obiščete spletno stran AlpBioEco.

Novi AlpBioEco video na Youtubu!

AlpBioEco ima sedaj tudi svoj Youtube kanal, kjer si lahko ogledato novi slikovni video. Na tem mestu se želimo zahvaliti filmskim ustvarjalcem in vključenim projektnim partnerjem za skupno pripravo tega kratkega slikovnega videa. Vabljeni k ogledu. Če vam je video všeč, prosim pritisnite „všeč mi je“ in ga delite po svojih socialnih omrežjih. (Photo: © AlpBioEco)

More
0
Izvedite več od nas: Intervju s "Environment Park", Italy

Environment Park (Envipark) je javna delniška družba, s sedežem v italijanskem mestu Torino. Na 30.000 m2 veliki površini Environment Parka deluje 70 podjetij z različnih področij – zelenega gradbeništva, nanotehnologije, zelene kemije, naprednih energetskih materialov in čiste tehnologije. Preberite intervju z Barbaro La Licata, strokovnjakinjo za sektor zelene kemije v Enviparku! 

More
0
Izvedite več o nas: Intervju s KErn-om, projektnim partnerjem iz Avstrije

Kompetenčni center za prehrano se nahaja v Kulmbachu in Freisingu na Bavarskem v Nemčiji. "KErn" spada pod bavarsko zvezno ministrstvo za hrano, kmetijstvo in gozdarstvo, njegova naloga pa je zbiranje znanja o prehrani na Bavarskem. "KErn" podpira in zastopa bavarsko živilsko industrijo z organizacijo posebnih dogodkov, posredovanjem informativnih materialov ter z razvojem mdoelnih projektov za različne ciljne skupine. Tukaj lahko prebere intervju s KErnom! (Photo: © KErn)

More
0
2. del AlpBioEco delavnic: medindustrijske inovacije

Drugi del AlpBioEco delavnic, ki bodo trajale od septembra do novembra 2019, se je pričel! Na podlagi eko inovativnih idej za produkte in poslovnih modelov, ki so bili razviti v prvem delu AlpBioEco delavnic, se bodo v drugem delu delavnic iskale regionalne in medinustrijske rešitve za razvoj  eko inovativnih poslovnih model za orehe, jabolka in zelišča. Datume vseh delavnih lahko najdete spodaj.(Photo: © Beer5020)

0
Ostanimo v stiku!

Sledite nam na omrežjih FacebookTwitter in LinkedInKliknite na ikone na levi strani novičnika. Za več informacij o našem projektu in prihajajočih dogodkih, prosim obiščite našo spletno stran. Se vidimo kmalu!

 

 

   
The AlpBioEco Newsletter is published quarterly by AlpBioEco head of project communication (Albstadt-Sigmaringen University of Applied Sciences).
European Regional Development Fund