Novičnik AlpBioEco - Dicember 2019
Potenciali biogospodarstva vzdolž verig vrednosti rastlinskih izvlečkov in živil
Vol.5 SL
Kako se prijavim na AlpBioEco novičnik

Novičnik projekta AlpBioEco izhaja štirikrat na leto. Če želite redno prejemati novice AlpBioEco se lahko prijavite tukaj preko novičnika ali pa obiščete spletno stran AlpBioEco.

Drugi del delavnic končan: Skupen razvoj bio-osnovanih izdelkov in poslovnih modelov za alpsko regijo

 Med aprilom in novembrom 2019 je v petih evropskih državah v organizaciji MCI Innsbruck, projektnega partnerja AlpBioEco, potekalo 22 delavnic s 182 udeleženci. Cilj delavnic je bil razvoj eko-inovativnih izdelkov in poslovnih modelov znotraj verig vrednosti za jabolka, orehe in zelišča z namenom valorizacije bio-gospodarskih potencialov v alpski regiji. Med 440 idejami je bilo razvitih 26 poslovnih modelov. Za nadaljnje delo je bilo izbranih 7 poslovnih modelov, ki bodo predstavljeni v poročilu, ki bo izšlo prihodnje leto. Zahvaljujemo se vsem kmetovalcem, podjetjem, raziskovalcem ter vsem ostalim, ki so sodelovali v delavnicah in delili dvoje znanje in kreativne ideje. Naj biogospodarstvo raste! (photo: © wk1003mike) 

More
0
Delovno srečanje projektnih partnerjev AlpBioEco v Avignonu

Med 2. in 4. decembrom je v Avignonu v organizaciji Terralie potekalo srečanje partnerjev projekta AlpBioEco. Tridnevnega delovnega srečanja se je udeležilo okoli 20 predstavnikov projektnih partnerjev iz Avstrije, Francije, Italije, Nemčije in Slovenije. Na srečanju je bil predstavljen potek dela na tretjem delovnem paketu, potekal je končen izbor razvitih poslovnih modelov in pripadajočih izdelkov iz drugega delovnega paketa, projektni partnerji pa so se dogovorili tudi o nadaljnjem delu v prihajajočih šestih mesecih, ko se bodo izbrani poslovni modeli testirali v okviru pilotnih testov. 

More
0
Izvejte več o nas: Intervju z našim projektnim partnerjem "Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP)"

GZS-ZKŽP ima sedež v Ljubljani in zastopa interese 230 kmetijskih in živilskih podjetij registriranih v Sloveniji. Kot reprezentativna zbornica slovenske živilskopredelovalne industrije nudi strokovno svetovanje na mnogih področij, ki so na krakšenkoli način povezane s pridelavo in predelavo hrane ter gradi razvojna strateško-inovacijska partnerstva. Preberite naš intervju z Nino Barbaro Križnik, samostojno svetovalko na GZS-ZKŽP

More
0
Izvejte več o nas: Intervju z našim projektnim partnerjem "Friends of the Earth Germany, Regionalverband Lake Constance-Upper Swabia"

The „Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland (BUND)“ je nevladna organizacija, ki promovira vrastvo okolja in narave. Gre za nemško sekcijo „Friend os the Earth International“ z regijskim združenjem v bližini Bodenjskega jezera. BUND-RVBO predstavlja lokalne skupine in 32 lokalnih skupnosti ter 15.000 članov in promotorjev. Tukaj lahko preberete intervju z Ulfriedom Millerjem, generalni director BUNDa v Ravensburgu.

More
0
AlpBioEco na Youtubu

Septembra 2019 smo zagnali AlpBioEco Youtube program. Na programu že lahko najdete 4 AlpBioEco posnetke in posnetke, ki so jih posneli naši projektni partnerji. Več posnetkov sledi! Veselimo bomo, če boste delili naš 5-minutni video z naslovom „AlpBioEco presents itself”. Všečkajte video in se naročite na naš Youtube program ter delite naše vsebine na vaših socialnih omrežjih. Hvala!

More
0
Vesele praznike in srečno novo leto 2020!

AlpBioEco vam želi sproščene praznike in srečno novo leto. Proslavimo s tradicionalnimi in ekoinovativnimi živilskimi izdelki iz jabolk, orehov in zelišč. AlpBioEco se že veseli skupne promocije trajnostnega razvoja preko biogospodarstva v alpski regiji tudi v prihajajočem letu!  

0
Ostanimo v stiku!

Sledite nam na omrežjih FacebookTwitter in LinkedInKliknite na ikone na levi strani novičnika. Za več informacij o našem projektu in prihajajočih dogodkih, prosim obiščite našo spletno stran. Se vidimo kmalu!

   
The AlpBioEco Newsletter is published quarterly by AlpBioEco head of project communication (Albstadt-Sigmaringen University of Applied Sciences).
European Regional Development Fund