Novičnik AlpBioEco – Marec 2020
Potenciali biogospodarstva vzdolž verig vrednosti rastlinskih izvlečkov in živil
VOL.6 SL
Kako se prijavim na AlpBioEco novičnik

Novičnik projekta AlpBioEco izhaja štirikrat na leto. Če želite redno prejemati novice AlpBioEco se lahko prijavite tukaj preko novičnika ali pa obiščete spletno stran AlpBioEco.

Pregled delovnega paketa 3 

AlpBioEco projekt je od decembra 2019 do julija 2020 v fazi izvajanja tretjega, predzadnjega, delovnega paketa. Namen tretjega delovnega paketa je, da se ideje za izdelke in poslovni modeli preverijo v praksi. Izbrani poslovni modeli razviti v okviru drugega delovnega paketa, bodo v tej fazi ponovno pregledani, nadalje razviti in pozneje testirani v pilotnih študijah. Preberite več o tretjem delovnem paketu in fokusnih skupinah v okviru AlpBioEco tukaj. (Photo: © AlpBioEco)

More
0
Nacionalne strategije za biogospodarstvo v Evropski uniji

Evropska unija podpira prehod na gospodarstvo, ki bolje gospodari z viri, je obnovljivo in krožno. Mnoge države članice EU že imajo nacionalne strategije bigospodarstva, ki podrobneje opisujejo prehod na bolj bio-osnovano in trajnostno gospodarstvo. Izvejte več o strategijah za biogospodarstvo držav članic partneric projekta AlpBioEco – Avstrije, Francije, Italije, Nemčije in Slovenije! (Photo: Coin stairs with bulb © wk1003mike)

More
0
Izvejte več o nas: Intervju z našim projektnim partnerjem BizUp, Linz, Austria

Business Upper Austria (BizUp) je poslovna agencija avstrijske zvezne dežele Zgornja Avstrija. Agencija je bila ustanovljena v letu 2014, trenutno zaposluje 130 ljudi, sedež pa ima v Linzu. Poslanstvo agencije je krepitev, razvoj in zastopanje dežele Zgornja Avstrija kot poslovno središče v odnosu do mednarodne javnosti. BizUp promovira inovacije, nudi pomoč pri ustanovitvi podjetja ter nasvete o subvencijah ter sodelovanju med podjetji. Preberite intervju s Kristino Eder, Heidrun Hochreiter in Danielom Roglom iz BizUp. (Logo: © BizUp)

More
0
Intervju z Vivian Böllersen, direktorico Walnussmeisterei iz Herzberga v Nemčiji

Vivian Böllersen je pionirka v pridelovanju orehov v Nemčiji. Od leta 2015 vodi kmetijsko podjetje imenovano Walnussmeisterei na 4,5 ha velikem posestvu v Herzbergu. Njeno podjetje ja specializirano za pridelavo in distribucijo orehov. Walnussmeisterei je tudi del Interesnega združenja Oreh, katerega ustanoviteljica je prav Vivian Böllersen. Člani združenja so pridelovalci orehov, drevesničarji, predelovalna industrija in trgovci. Preberite več v intervjuju! (Photo: © Vivian Böllersen)

More
0
Ostanimo v stiku!

Sledite nam na omrežjih FacebookTwitter in LinkedInKliknite na ikone na levi strani novičnika. Za več informacij o našem projektu in prihajajočih dogodkih, prosim obiščite našo spletno stran. Se vidimo kmalu!

   
The AlpBioEco Newsletter is published quarterly by AlpBioEco head of project communication (Albstadt-Sigmaringen University of Applied Sciences).
European Regional Development Fund