Elektronski novičnik projekta AlpBioEco – Maj 2020
Potenciali biogospodarstva vzdolž verig vrednosti rastlinskih izvlečkov in živil
VOL.7 SL
Kako se prijavim na AlpBioEco e-novičnik?

Elektronski novičnik projekta AlpBioEco izhaja štirikrat na leto. Če želite redno prejemati novice AlpBioEco se lahko nanje prijavite tukaj preko spletnega obrazca ali pa obiščete spletno stran projekta AlpBioEco.

 

 

Objavljamo rezultate našega drugega delovnega paketa!

Drugi delovni paket se je osredotočal na razvoj eko inovativnih poslovnih modelov vzdolž načrtov verig vrednosti v agroživilstvu za jabolka, orehe in zelišča, ki so bili razviti v prvem delovnem paketu. Projektni partner MCI, Center za management v Innsbrucku v Avstriji je koordiniral izvedbo 22 inovativnih odprtih delavnic, ki so potekale na 9 različnih lokacijah v 5 državah projekta AlpBipEco. Več kot 182 udeležencev je aktivno sodelovalo pri oblikovanju eko inovativnih poslovnih modelov in jih pomagalo razviti v podrobne poslovne načrte pripravljene za pilotno testiranje in preverjanje v poslovni praksi tekom tretjega delovnega paketa. Za dostop do zaključnih poročil drugega delovnega paketa (v angleškem jeziku), kliknite na spodnjo povezavo!

More
0
Tretji delovni paket: preverjamo naše izbrane poslovne modele!

Cilj tretjega delovnega paketa je preverjanje izbranih eko inovativnih poslovnih modelov oblikovanih v drugem delovnem paketu v poslovni praksi. Regionalne delavnice fokusnih skupin in poslovni obiski podjetij so se že pričeli izvajati. Sredi meseca marca, ko je bila razglašena pandemija v povezavi z izbruhom novega korona virusa, je bilo potrebno prilagoditi izvedbo regionalnih delavnic fokusnih skupin in jih pričeti izvajati v spletni obliki. Z uporabo sodobne informacijsko komunikacijske tehnologije smo nemoteno nadaljevali s projektnim aktivnostmi v prilagojeni obliki. Če želite izvedeti več o nadaljnjih korakih projekta, kliknite na spodnjo povezavo.

More
0
2020, leto biogospodarstva v Nemčiji in 30. obletnica programa Interreg

Biogospodarstvo je bilo v letošnjem letu znanosti v Nemčiji določeno za osrednjo tematiko. Ob podpori nemškega zveznega ministrstva za izobraževanje in raziskave se organizirajo številni dogodki s ciljem povečati zanimanje med ljudmi za znanost in spodbuditi socialni dialog o pomenu raziskovanja. V letu 2020 tudi Interreg – niz programov za spodbujanje sodelovanja med regijami v Evropski Uniji, praznuje 30. obletnico. Veliko praznovanje je napovedano za 15. in 16. oktober v Bruslju. Želite izvedeti več? Preberite naš prispevek!

More
0
Izvejte več o nas: Predstavitev ITKAM, izpostave italijanske gospodarske zbornice v Nemčiji

Izpostava italijanske gospodarske zbornice v Nemčiji, ITKAM, je neprofitna bilateralna organizacija, ustanovljena leta 1911 in šteje več kot 400 članskih podjetij. Vsako leto zagotavlja poslovno podporo več kot 500 italijanskim in nemškim podjetjem. V okviru projekta AlpBioEco, je ITKAM, eden od italijanskih partnerjev za regijo Lombardijo in je vključen predvsem za preverjanje izbranih poslovnih modelov in testiranje novih proizvodov. Več o ITKAM si preberite v spodnjem AlpBioEco intervjuju (Foto: partner projekta AlpBioEco ITKAM © ITKAM).

More
0
Sodelujte v kvizu #EUinmyregion (#EUvmojiregiji)

Evropska komisija vsako leto objavi kampanjo #EUinmyregion s ciljem, da ozavesti evropske državljane in državljanke o evropskih projektih, ki so sofinancirani iz proračuna EU. AlpBioEco je eden od projektov sofinanciranih iz Evropske Unije in bo sodeloval v kampanji #EUinmyregion v tekmovalni kategoriji “razglednice” in tekmovanju v pripovedanju zgodb v katerem se bodo predstavili projekti iz območja Alp in projekti s področja biogospodarstva. Kako dobro poznate Evropske regije? To je nekaj, kar bomo ugotovili z zabavnim kvizom do katerega lahko dostopate s klikom na: 

More
0
Ostanimo v stiku!

Sledite nam na družabnih omrežjih YoutubeTwitter in LinkedIn. Kliknite na ikone na levi strani e-novičnika. Za več informacij o našem projektu in prihajajočih dogodkih, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran. Se vidimo kmalu!

 

   
The AlpBioEco Newsletter is published quarterly by AlpBioEco head of project communication (Albstadt-Sigmaringen University of Applied Sciences).
European Regional Development Fund