Elektronski novičnik projekta AlpBioEco – Julija 2020
Potenciali biogospodarstva vzdolž verig vrednosti rastlinskih izvlečkov in živil
VOL.8 SL
Kako se prijavim na AlpBioEco e-novičnik?

Elektronski novičnik projekta AlpBioEco izhaja štirikrat na leto. Če želite redno prejemati novice AlpBioEco se lahko nanje prijavite tukaj preko spletnega obrazca ali pa obiščete spletno stran projekta AlpBioEco.

 

 

Zaključujemo delovni paket T3

Kot del delovnega paketa T2 so bili v okviru projekta AlpBioEco razviti inovativni poslovni modeli, ki so se pilotsko testirali in ovrednotili v delovnem paketu T3. Do sedaj je AlpBioEco sprožil in organiziral več kot deset delavnic na temo poslovnih modelov; npr. jabolčna moka, otroško zeliščno pomirjevalo, travno seme ali storitve, povezane z obnovo vegetacije s pomočjo alpskega travnega semena. Izvedlo se je tudi več kot ducat poslovnih obiskov. Partnerji v AlpBioEco projektu bodo v juliju razpravljali o rezultatih delovnega paketa.

More
0
Nova verzija zemljevida za analizo bioekonomskih vrednostnih verig

Skoraj pred enim letom, ob zaključevanju AlpBioEco delovnega paketa T1 smo objavili prvo poročilo, v katerem smo analizirali tri vrednostne verige projekta (jabolka, orehi in zelišča ter seno) in ponovljiv zemljevid za analizo biološko osnovanih vrednostnih verig. V juniju smo osvežili ponovljiv zemljevid z novimi podatki: spremenili smo ga v praktični vodnik za analizo biološko osnovanih vrednostnih verig v smislu biogospodarskih potencialov. Za pregled in shranjevanje nove angleške verzije zemljevida kliknite na naslednjo povezavo, ki jo lahko delite naprej.

More
0
AlpBioEco sodeluje z Univerzo Hohenheim v Nemčiji, ki predstavlja mednardono uveljavljeno referenco na področju biogospodarskih raziskav

Ustanovljena je bila leta 1818 in velja za glavnega igralca v sferi biogospodarstva. Konec aprila 2020 se je v okviru projekta AlpBioEco začelo sodelovanje z omenjeno univerzo, in sicer v sklopu izvajanja modula magistrskega študija biogospodarstva. Skupina naših študentov raziskuje in analizira biogospodarsko strategijo Evroopske unije in tozadevne nacionalne strategije petih partnerskih držav znotraj projekta AlpBioEco. Študentske raziskave bodo doprinesle nove vsebine in zaključke za delovni paket AlpBioEco projekta T4. Za več informacij o tem sodelovanju lahko preberete naš članek.

More
0
Več informacij o nas: Intervju s partnerjem projekta AlpBioEco, NOI Techpark Südtirol/Alto Adige, Italy

NOI Techpark Südtirol/Alto Adige je eden izmed italijanskih partnerjev v projektu AlpBioEco. Akronim NOI je kratica za besedno zvezo “narava inovacij” (nature of innovation). Kot del rastočega področja inovacij v Bolzanu (Južna Tirolska) NOI podpira mlada inovativna podjetja in s tem tudi regionalni ekonomski razvoj. Specializira se na naslednje štiri tehnološke sektorje: zelene tehnologije, prehrana, digitalizacija ter avtomobilizem in avtomatizacija. Za več informacij kliknite na spodnjo povezavo.

More
0
Več o nas: Intervju s projektnim partnerjem: AlpBioEco, the Management Center Innsbruck‎, the Entrepreneurial School ®, Austria

MCI je eden izmed projektnih avstrijskih partnerjev v projektu AlpBioEco in se nahaja v Insbrucku. Podjetniška šola ® ima več kot 3.400 študentov in 27 študijskih programov na področjih menedžmenta, družboslovja in tehnologije ter bioznanosti. MCI se posveča poučevanju in raziskovanju in pri tem pokriva več kot 13 disciplin, kot so prehranske vede z biotehnologijo, inovacije, podjetništvo z marketingom. Če želite zvedeti več, si lahko preberete naš intervju. 

More
0
Sodelovanje v novi spletni AlpBioEco anketi o razvoju trajnostnih in inovativnih proizvodov za lajšanje bolečin dojenčkov

ITKAM, Italijanska trgovinska zbornica za trgovanje z Nemčijo in partner v projektu AlpBioEco, skupaj z južnotirolskim podjetjem Ecopassion razvijata trajnostni in inovativni proizvod za lajšanje bolečin dojenčkov. Pred začetkom izvajanja pilotne faze želita ITKAM in Ecopassion s pomočjo spletne ankete izvedeti, kaj je za starše, farmacevte, pediatre in babice v tem smislu najbolj problematično v obdobju zgodnjega otroštva. Sodelujte v spletni anketi, ki je dostopna v nemškem in italijanskem jeziku na tej povezavi. Foto © FamVeld. 

More
0
Napovednik dogodkov
More
Ostanimo v stiku!

Sledite nam na družabnih omrežjih YoutubeTwitter in LinkedIn. Kliknite na ikone na levi strani e-novičnika. Za več informacij o našem projektu in prihajajočih dogodkih, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran. Se vidimo kmalu!

 

   
The AlpBioEco Newsletter is published quarterly by AlpBioEco head of project communication (Albstadt-Sigmaringen University of Applied Sciences).
European Regional Development Fund