Elektronski novičnik projekta AlpBioEco – November 2020
Potenciali biogospodarstva vzdolž verig vrednosti rastlinskih izvlečkov in živil
VOL.9 SL
Kako se prijavim na AlpBioEco e-novičnik?

Elektronski novičnik projekta AlpBioEco izhaja štirikrat na leto. Če želite redno prejemati novice AlpBioEco se lahko nanje prijavite tukaj preko spletnega obrazca ali pa obiščete spletno stran projekta AlpBioEco.

 

 

Objavili smo brošuro najboljših poslovnih praks s področja biogospodarstva v alpskih regijah!

Konec septembra smo na spletni strani projekta AlpBioEco objavili brošuro najboljših poslovnih praks s področja biogospodarstva v alpskih regijah in s tem zaključili delovni paket T3, ki je potekal pod koordinarstvom Gospodarske zbornice Slovenije-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij. V brošuri je predstavljenih sedem izbranih poslovnih modelov, ki so jih projektni partnerji razvili v drugem delovnem paketu in nato v tretjem delovnem paketu preverili v poslovni praksi v izbranih podjetjih. Vseh sedem izbranih poslovnih modelov kaže potencial za razvoj biogospodarstva v alpskih regijah. Delite brošuro naprej in uživajte v branju!

More
0
Četrti in zadnji delovni paket v izvajanju: projektni partnerji razvijamo smernice za oblikovanje politike na področju biogospodarstva.

Tretji delovni paket se je uradno zaključil z objavo brošure o najboljših poslovnih praksah konec septembra in s tem je projekt AlpBioEco uradno vstopil v zadnjo zaključno fazo projekta, ki se izvaja pod koordinatorstvom projektnega partnerja Biz-Up iz Avstrije od avgusta 2020 do februarja 2021. V tem delovnem paketu skupaj s ključnimi akterji, na podlagi rezultatov iz tretjega delovnega paketa, razvijamo smernice za oblikovanje politik s področja biogospodarstva v alpskih regijah. 

More
0
NOVO! Knjiga receptov za pripravo jedi iz orehov in AlpBioEco video.

Ali ste vedeli, da lahko orehovo presno pogačo uporabite kot lešnikov, orehov ali mandljev nadomestek za pripravo tortnega biskvita ali božične kolačke? Preberite novo AlpBioEco knjigo receptov, ki ponuja napotke za pripravo odličnih sladic iz orehove presne pogače in odkrivajte nove recepte! Oktobra smo na našem Youtube kanalu objavili nov video v katerem vam predstavljamo eno od podjetij slovenskega projektnega partnerja, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo zelišč v Slovenski Istri in razvija bio inovativni izdelek iz lokalno pridelanih zelišč. Razširite besedo o tem!

More
0
Sodelovanje AlpBioEco z univerzama Hohenheim in Wuppertal: Študenti objavljajo svoja dela.

AlpBioEco je sodeloval s študenti dveh nemških univerz: študentka Veronika Kowolik z univerze v Wuppertalu je na primeru vrednostne verige orehov napisala magistrsko nalogo o inovativnih poslovnih modelih na osnovi orehov, štirje študentje univerze v Hohenheimu pa so primerjali strategije biogospodarstva izbranih evropskih držav, ki so vključene v projekt AlpBioEco. Če želite izvedeti več o teh sodelovanjih in rezultatih študentov, vas vabimo k branju našega članka!

More
0
Izvejte več o nas: Intervju z našim projektnim partnerjem, Biotehniški center Naklo, Slovenija.

Biotehniški center Naklo je slovenska javna izobraževalna ustanova, ki deluje na področju predelave hrane, (ekološkega) kmetijstva, razvoja podeželja, vrtnarstva in ohranjanja narave. Slovenski projektni partner AlpBioEco ima vsako leto 900 študentov, večinoma iz podeželskih alpskih in predalpskih območij. Če želite izvedeti več o Biotehniškem centru Naklo, vas vabimo k branju intervjuja z ekipo, odgovorno za projekt AlpBioEco (Foto: © BC Naklo).

More
0
Izvejte več o nas: Intervju z našim projektnim partnerjem, Regio Im Walgau, Avstrija.

Regio Im Walgau (RiW) je avstrijsko združenje 14 lokalnih oblasti, ki sodelujejo pri spodbujanju razvoja regije Walgau in med drugim pri proizvodnji regionalnih kmetijskih proizvodov in izboljšanju alpske krajine. V okviru projekta AlpBioEco se je RiW specializiral za izvedbo storitev revegetacije alpskih travniških območij s semeni alpskega sena. Vabljeni k branju intervjuja z Marino Fischer, vodjo projekta AlpBioEco na RiW (Foto: © Marina Fischer).

More
0
Ostanimo v stiku!

Sledite nam na družabnih omrežjih YoutubeTwitter in LinkedIn. Kliknite na ikone na levi strani e-novičnika. Za več informacij o našem projektu in prihajajočih dogodkih, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran. Se vidimo kmalu!

 

   
The AlpBioEco Newsletter is published quarterly by AlpBioEco head of project communication (Albstadt-Sigmaringen University of Applied Sciences).
European Regional Development Fund