GaYA

Governance and Youth in the Alps

News

 • Participacija mladih je nujna, ne le zaželen dodatek

  Za več participacije mladih v Alpah! Ta poziv je bil na konferenci projekti GaYA v francoskem Chambéryju posredovan politikom alpskih držav. Številčna udeležba odločevalcev in mladih iz vseh alpskih držav je potrdila pomembnost tematike ter uspeh projekta.

 • Zakaj sodelovanje mladih v Alpah?

  V Evropi mladi niso preveč razočarani nad političnimi zadevami in skrbmi. Je pa mlade ljudi čedalje težje doseči. In med njimi je »jasno in naraščajoče nezadovoljstvo […] glede tega, kako se politiko vodi, in s 'politiki' na splošno.« (EACEA, 2010)

 • Mlade ideje za Alpe!

  Kako lahko mladi aktivno sooblikujejo prihodnost Alp? Osrednja tema konference, ki bo v okviru projekta GaYA potekala 30. novembra 2018 v francoskem Chambéryju, bo vključevala participacijo mladih in odločanje.

 • Workshop in Campomorone, Italy

  The workshop, dedicated to young people and decision-makers, took place at the Municipality of Campomorone in Val Polcevera. The aim was to understand and apply participatory methodology by young people and local administrators to identify new projects and shared initiatives dedicated to the pilot areas.

 • Mladi Salorno imajo ideje

  Naša pilotna regija Salorno / Salurn (Južna Tirolska, Italija) se je začela s svojim participativnim procesom! Mladina med 16 in 29 leti je izboljšanje svoje občine. S svojimi idejami lahko prispevajo do 31.10. 2018. Oglejte si kratek videoposnetek (v italijanščini) z lokalnimi predstavniki in raziskovalci iz naše partnerske institucije.